Otkriveno šta je Angela Merkel jela na večeri s Vučićem u Beogradu

0
Radiosarajevo.ba
Otkriveno šta je Angela Merkel jela na večeri s Vučićem u Beogradu
Foto: DPA / Angela Merkel

Nakon obraćanja javnosti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kancelarka Njemačke Angela Merkel, koja je jučer bila u posjeti Beogradu, otišli su na radnu večeru.

Istraživalo se šta se sve nalazilo na meniju, a iz restorana koji je ugostio delegaciju rekli su kako imaju veliku čast, ali i veliku tremu zbog dolaska Vučića i Merkel.

Naime, posluživala se samo tradicionalna hranu koju bi svaki domaćin u Srbiji poslužio u svojoj kući, pišu srbijanski mediji.

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

"Velika je čast i još veća trema. Naročito što po drugi put dočekujemo. Teško je prevazići prvi put, jer smo se baš potrudili da predstavimo predsjednika kao svakog domaćina iz Srbije. To ćemo uraditi i večeras i hranu ćemo posluživati na jedan tradicionalni način, kao što bi svaki domaćin poslužio u svojoj kući", rekli su iz restorana.

Iz restorana kažu da nije bilo posebnih zahtjeva iz Njemačke, kao i da će poslužiti hranu od sjevera do juga Srbije.

Kulen, sirevi, kobasice, pršute i sarmice od zelja, koje su ostavile poseban utisak prošlog puta, samo je dio specijaliteta koji su na jelovniku.

"Bazirali smo se da poslužimo hranu od sjevera do juga države. Da prikažemo našu tradiciju, da poslužimo kulene iz Srema, najbolje sireve, kobasice, pršute, sarmice od zelja koje su ostavile poseban utisak prošlog puta i sve ćemo to upariti sa najboljim vinima iz Srbije", rekli su iz restorana i dodaju:

"Što se tiče jelovnika, nije bilo posebnih zahtjeva. Oni su stvarno željeli da probaju sve što mi ponudimo. Pripreme za ovakvu delegaciju traju veoma dugo", zaključili su iz restorana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije