Restrikcije / Dačić potvrdio: Grčka od sutra ujutro zatvara granice za građane Srbije

05. 07. 2020. u 16:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Grčka će sutra zatvoriti granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, potvrdio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je rekao da je obavještenje o zatvaranju granice stiglo ambasadi Srbije u Atini iz kabineta grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa, prenosi Srna.

Dačić je rekao da će građani Srbije koji su kao turisti već u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

"Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj da bi se izbjegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prijelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke", rekao je Dačić.

Evropska unija je otvorila granice za državljane Srbije od 1. jula, a ključni kriterij je da država nema više od 16 novoinficiranih koronavirusom na 100.000 stanovnika. Srbija je tada imala blizu 17 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, ali je jučer bilo više od 33 aktivna slučaja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA