Crnogorski sudija na udaru zbog obnaženih žena i života na visokoj nozi

Radiosarajevo.ba
Crnogorski sudija na udaru zbog obnaženih žena i života na visokoj nozi
Foto: Instragram / Veljko Bulatović

Nesvakidašnji običaj crnogorskog sudije Veljka Bulatovića da na društvenim mrežama objavljuje svoje obnažene fotografije postao je predmetom komisije Sudskog vijeća Crne Gore te ona već gotovo dva mjeseca pokušava utvrditi je li time sudija iz Kotora prekršio etički kodeks.

Postupak zbog Bulatovićeva objavljivanja vlastitih obnaženih ili fotografija na kojima je u društvu s obnaženim ženama pokrenut je prije nešto manje od dva mjeseca na prijedlog predsjednice crnogorskog Vrhovnog suda Vesne Medenice i to nakon što je zaprimila niz primjedaba na sučevo ponašanje na društvenim mrežama.

Prema procjenama sutkinje Medenice, kotorski sudija je objavljivao fotografije kojima se narušava ugled sudija, što je u suprotnosti s etičkim kodeksom koji ih obavezuje da i u privatnom životu vode računa o tome kako se ponašaju i odijevaju.

Bulatović je, naime, razbjesnio javnost i kolege zbog redovnog objavljivanja golišavih fotografija s bazena, plaža i teretana, na kojima je u društvu razgolićenih žena, a nakon što je protiv njega započeo postupak fotografije je izbrisao.

Pored obnaženih fotografija, Bulatoviću je zamjereno fotografiranje u skupim odjevnim predmetima, uživanje u alkoholnim pićima te navike koje odišu luksuzom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije