Haos u albanskom parlamentu: Pogledajte napad jajetom na premijera

Anadolija
Haos u albanskom parlamentu: Pogledajte napad jajetom na premijera
Premijer Albanije Edi Rama danas je u Tirani tokom zasjedanja albanskog parlamenta pogođen jajetom, a to je učinio jedan od zastupnika albanske opozicione Demokratske partije (PD).

Do incindenta je došlo tokom zasjedanja albanskog parlamenta kada je zastupnik iz opozicionog DP-a Endri Hasa prišao i jajetom pogodio premijera Ramu, koji je u tom momentu bio za govornicom. 

Intervenisali su i pripadnici obezbjeđenja parlamentu te zaštitili premijera Ramu. Potom je predsjednik skupštine Gramoz Ruchi dao pauzu, a kasnije donio odluku kojom se zastupnik Hasa na 10 dana udaljava iz parlamenta. 

U Parlamentu Albanije danas se, između ostalog, raspravljalo o nacrtu zakona o ratifikaciji sporazuma o saradnji između Albanije i Ureda Evropske unije za pravosudnu suradnju (EUROJUST). 

Ispred zgrade albanskog parlamenta u Tirani danas su također nastavljeni protesti studenata na državnim univerzitetima u Albaniji, koji zahtijevaju smanjenje cijena školarina. Riječ je o protestima koji su počeli 5. decembra, a studenti zahtijevaju da se troškovi školovanja smanje za 50 posto.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije