Crne prognoze se obistinile: U Srbiji više od 1.000 pozitivnih, 5 osoba preminulo

0
Radiosarajevo.ba
Crne prognoze se obistinile: U Srbiji više od 1.000 pozitivnih, 5 osoba preminulo
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U posljednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus testirane 9.430 osoba, pozitivno je 1.053, dok je nažalost preminulo pet osoba.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 38 pacijenata.

Dakle, povećanje je jučer bilo od čak 50 posto, javlja Blic.rs

Takođe, jučer je u Srbiji još jedna brojka bila zabrinjavajuća - u bolnice je za dan primljeno čak 107 osoba, odnosno svaka treća koja je bila pozitivna na COVID-19 testu. Na bolničkom liječenju jučer je bilo 768 ljudi. Jedina brojka koja je juče bila u padu jeste ona o broju zaražanih - 341, ali to je očekivano za ponedeljak, jer se manje ljudi tokom vikenda testira, i predstavlja zatišje pred buru. 

Od jutros stižu dramatična upozorenja stručnjaka - da će u Srbiji danas imati nikad više zaraženih od počekta epidemije, a sve sve više priča i o novim mjerama - skraćenja rada ugostiteljskih objekata i obavezan PCR test za ulazak u Srbiju.

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović rekla je da će Krizni štab i nadalje predlagati najurgentnije mjere u skladu sa epidemijskom situacijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije