Crna Gora: Uhapšena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

0
Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Uhapšena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?
Foto: MUP Crne Gore / Policija Crne Gore

Pripadnici Specijalnog policijskog odjela (SPO) blokirali su jutros, 17. aprila zgradu crnogorske Agencije za sprječavanje korupcije, a neki crnogorski mediji objavili su da je uhapšena direktorica te agencije Jelena Perović.

No glasnogovornik Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić kazao da još niko nije uhapšen.

Potpredsjednik crnogorske Vlade za sigurnost, unutarnju politiku, europske i vanjske poslove Aleksa Bečić pohvalio je akciju Odjela specijalne policije Uprave policije i SDT-a te istaknuo kako nema povlaštenih ni kompromisa s osnovnim vrijednostima društva.

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

"I definitivno, nema nedodirljivih. Ovo hapšenje je jasan signal i poruka da nastavljamo čvrstu ruku pravedne i odlučne države s kojom više nikada neće biti nikakvih igrica i kompromisa", rekao je Bečić.

Proračunska inspekcija izvršila je nadzor crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije u sklopu godišnjeg plana, a nalaz je objavljen krajem marta. Nakon toga ministarstvo finansija je nalaze inspekcijskog nadzora proslijedilo Specijalnom državnom tužilaštvu koje je formiralo kazneni predmet.

Iz inspekcije su upozorili da je Perović tokom 2023. godine sama sebi upisivala prekovremene i varijabilne, za šta je primila gotovo 13.500 eura (26.400 KM), što je bilo protivno Zakonu o plaćama zaposlenih u javnom sektoru, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije