Crna Gora popušta mjere: Kafići će raditi do 23 sata, a policijski sat od ponoći

0
AA
Crna Gora popušta mjere: Kafići će raditi do 23 sata, a policijski sat od ponoći
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Crnoj Gori od sutra će biti zabranjen izlazak iz objekta stanovanja od ponoći do pet sati, a ugostiteljski objekti radiće do 23 sata, predviđeno je novim epidemiološkim mjerama.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, na konferenciji za novinare resora na čijem je čelu, Kliničkog centra i Instituta za javno zdravlje, saopštila je da zabrana muzike u kafićima i dalje ostaje na snazi.

“Uz mogućnost da, ukoliko se ovakav trend nastavi sljedeće sedmice, korigujemo i ovu mjeru. Dozvoljena su samo sjedeća mjesta, ali ne i šankovi i mjesta za stajanje”, navela je Borovinić Bojović.

Kazala je da će marketi, supermarketi i hipermarketi, prodavnice obuće, odjeće, kozmetički i frizerski saloni raditi od sedam do 22 sata.

Ustanove obrazovanja i kulture radiće do 22 sata, a ne do 18 sati, kako je bilo definisano prethodnim mjerama. Dostava hrane biće moguća do ponoći u cijeloj Crnoj Gori”, dodala je Borovinić Bojović.

Rekla je da su Podgorica i Danilovgrad ušli u kategoriju opština u kojima je četrnaestodnevna incidencija novih slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika manja od 800.

Borovinić Bojović je navela da je u Podgorici i Danilovgradu u vrtićima, školama i fakultetima, koji su bili zatvoreni, dozvoljeno pohađanje nastave od ponedjeljka do 23. aprila.

U Podgorici i Danilovgradu rad dječjih igraonica takođe je dozvoljen od sedam do 20 sati, a rad fitnes centara i teretana biće dozvoljen do 22h”, rekla je Borovinić Bojović.

Kladionice će, kako je navela, u tim gradovima raditi do 22 sata.

“Ugostiteljski objekti u Podgorici i Danilovgradu mogu da rade u punom kapacitetu, i vani i unutra, do četiri osobe za stolom, dozvoljena su samo sjedeća mjesta, ali ne i šankovi i mjesta za stajanje”, navela je Borovinić Bojović.

Kako je kazala, privredna društva i preduzenici u Podgorici i Danilovgradu koji se bave trgovinom na malo - tržni centri, štandovi, tezge radiće od sedam do 22 sata.

Međugradski saobraćaj u ovim opštinama, kao i u svim koje imaju četrnaestodnevnu incidenciju ispod 800, će biti dozvoljen”, navela je Borovinić Bojović.

Iste mjere koje će se od ponedjeljka do 23. aprila primjenjivati u Podgorici i Danilovgradu, od ranije važe za Plav, Gusinje, Petnjicu, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budvu, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje.

Organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima (luna park, panoramski točak i slično) i dalje su zabranjeni.

Zabrana međugradskog saobraćaja za vikend, u cijeloj Crnoj Gori, je i dalje na snazi.

Epidemiološke mjere će biti na snazi od sutra do 23. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije