Crna Gora otpušta mjere: Skraćuje se policijski sat, otvaraju se bašte

2
Radiosarajevo.ba
Crna Gora otpušta mjere: Skraćuje se policijski sat, otvaraju se bašte
Foto: Anadolija / Crna Gora

Policijski sat u Crnoj Gori od danas je kraći za jedan sat, u deset opština otvaraju se bašte ugostiteljskih objekata, a počinje i vakcinacija novinara.

Građani će od sada moći da se kreću od 5.00 do 22.00 sata, sat vremena duže. Nove mjere važiće do 9. aprila

Bašte ugostiteljskih objekata biće otvorene u Podgorici, Baru, Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju, Andrijevici, Pljevljima, Beranama, Ulcinju i na Cetinju, a radiće do 21.00 sat.

Ministar zdravlja Crne Gore Jelena Borović Bojović rekla je juče na konferenciji za novinare da u baštama za jednim stolom smiju sjedjeti najviše dvije osobe, razmak između stolova mora biti metar i po, a zabrana muzike ostaje na snazi.

Privredni subjekti od danas će umjesto do 20.00 raditi do 21.00 časova. Tržni centri i dalje ostaju zatvoreni, a dosadašnja ograničenja ostaju u Nikšiću i Šavniku zbog ozbiljne epidemiološke situacije.

I zabrana međugradskog saobraćaja ostaje na snazi.

Iz Ministarstva zdravlja je najavljeno da danas počinje vakcinacija zaposlenih u medijima vakcinama Astra Zeneka. U Podgorici će biti vakcinisani u Domu JNA, a u ostalima opštinama na postojećim punktovima.

“Ministarstvo poziva na solidarnost među samim redakcijama u vezi sa prioritetom vakcinacije onih koji su na terenu /novinari, voditelji, snimatelji i fotoreporteri/, ali konačnu odluku o redoslijedu prepuštamo vama. Zvanična prijava za registraciju nije potrebna”, navodi se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije