Turizam / Crna Gora objavila kako će izgledati ljeto na njihovim plažama

19. 05. 2020. u 10:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Uprkos pandemiji koronavirusa, planovi za ljeto se i dalje prave, a mnogi vjeruju da odlazak na more ipak nije nemoguća misija, te da će moći da skoknu do Hrvatske, Crne Gore, Turske ili Grčke.

O daljnjim destinacijama za sada se još ne razmišlja, ali slamska spasa je ljetovanje u regionu.

No, još uvijek je neizvjesno kako će odlazak preko granice izgledati, a još je nejasnije na koji način ćemo se ponašati na plažama ove godine.

Ipak, neke države donijele su određene smjernice, a nedavno je to uradila i Crna Gora.

Možda vas zanima...

Podsjetimo, Crnogorci još nisu otvorili granice, a odluka o tome bit će donesena nakon sjednice i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), prenosi Blic.

Ako ovog ljeta planirate da se zaputite put ove susjedne države i odete na neku od njihovih plaža, evo šta morate da znate!

Kada je riječ o privatnim plažama, zakupci istih su u obavezi da:

  • na ulazu na kupalište na vidnom mjestu istaknu obavještenje o privremenim mjerama prevencije i suzbijanja ovog koronavirusa.
  • obezbijede rastojanje između kompleta ležaljki od najmanje dva metra
  • na dijelu bez plažnog mobilijara obezbijede fizičku distancu od najmanje dva metra
  • obezbijede redovno održavanje higijene i dezinfikuju plažni moblijar i opremu (ležaljke, kabine za presvlačenje, tuševe, toalete, različite rekvizite...)
  • obavezno postave sredstva za dezinfekciju
  • obezbijede mjesto za higijensko odlaganje otpada

S druge strane, kada je riječ o neuređenim ili divljim plažama i kupalištima, nema puno uslova: korisnici su dužni da poštuju distancu od najmanje dva metra.

NEMA KOMENTARA