Crna Gora donijela odluku o otvaranju aerodroma

AA
Crna Gora donijela odluku o otvaranju aerodroma
Foto: AA / Crna Gora

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori je donijelo odluku o otvaranju aerodroma u toj zemlji.

Navodi se de da je odluka donijeta u okviru stvaranja pretpostavki za početak ljetne turističke sezone kao i da su nadležni zaduženi da sutra donesu odgovarajuća uputstva i naredbe.

"Od izbijanja pandemije novog koronavirusa u Crnu Goru aktivnostima nadležnih organa uspješno vraćeno oko 17.000 naših građana. Ministarstvo vanjskih poslova je zaduženo da u kontinuitetu traga za rješenjem povratka u Crnu Goru naših građana koji se nalaze na kruzerima", navodi se.

Iz Nacionalnog tijela su pozvali crnogorske građane da ne kreću ka Crnoj Gori putničkim vozilima bez prethodne koordinacije s diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore, podsjetivši da sva lica koja uđu u Crnu Goru, bez obzira na način i mjesto ulaska i ostale okolnosti, moraju provesti 14 dana u karantinu.

Data je, kako se dodaje, saglasnost na izmjenu odgovarajućih naredbi Ministarstva zdravlja kako bi bila ukinuta primjena privremenih mjera kojima se zabranjuju sportske aktivnosti na javnim površinama i okupljanje u stambenim objektima osoba koje nisu članovi domaćinstva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije