"Korona" let iz Frankfurta za Zagreb: U avionu bilo 115, a ne 74 putnika

Radiosarajevo.ba
"Korona" let iz Frankfurta za Zagreb: U avionu bilo 115, a ne 74 putnika
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Na letu Croatia Airlinesa, koji je stigao u Zagreb iz Frankfurta 2. maja, bilo je 14 osoba kojima je potvrđena zaraza koronavirusom.

Isprva su članovi Nacionalnog stožera tvrdili da su na letu bile 74 osobe, a sad kažu da je došlo do greške i da je u avionu bilo 115 ljudi, prenosi Index.hr.

Čak devet oboljelih su radnici tvrtke Đuro Đaković Montaža iz Slavonskog Broda koji su se vraćali iz Švedske, a danima se tvrdilo da su na letu bile 74 osobe, no Jutarnji piše da su doznali da je na letu bilo čak 115 ljudi.

"Ukupno je na navedenom letu bilo 115 osoba od čega je 10 osoba napustilo Hrvatsku", kazala je dr. Zvjezdana Lovrić Makarić, koja je kao epidemiologinja zadužena za taj let.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kaže da su dvojica kolega obrađivala putnike. Jedan je radio skupinu od 74 osobe, a drugi od 41, na kraju je objedinjene podatke imala epidemiologinja zadužena za taj let koja je i potvrdila da je bilo 115 putnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije