Crna Gora dobila od Mađarske bodljikavu žicu radi zaštite granice

Fena
Crna Gora dobila od Mađarske bodljikavu žicu radi zaštite granice
Foto: Anadolija / Ilustracija
Crna Gora dobila je od Mađarske bodljikavu žicu radi zaštite granice s Albanijom od ilegalnih migracija, rekao je u utorak crnogorski premijer Duško Marković nakon susreta s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom u Podgorici.

 "Crna Gora je od Mađarske dobila bodljikavu žicu radi zaštite granice s Albanijom odakle u posljednje vrijeme dolazi najviše migranata, ali za sada ne postoje razlozi za to", rekao je Marković na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Orban je rekao da bi balkanska izbjeglička ruta trebala ostati zatvorena i obećao je pomoć Crnoj Gori u suočavanju s problemom ilegalnih migracija.

 "Kada Crne Gora brani svoje granice, ona brani i Mađarsku i cijelu Europsku uniju (EU)", rekao je Orban.

 Po njegovim riječima, Europa i dalje čini ozbiljne greške i ne želi shvatiti da se treba suzdržavati od poteza koje u Africi ili na Bliskom istoku mogu protumačiti kao "poziv".

 "EU daje dvosmislene signale. Kaže im 'ne dolazite', a istovremeno ih poziva. I kao rezultat toga se ljudi dave u moru i ostaju zaglavljeni na migracijskim rutama. Ono što činimo je nehumano i politički nerazumno", rekao je Orban.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije