Čovjek iz sjene je zaslužan za pobjedu Mesića, Josipovića i Milanovića

Radiosarajevo.ba
Čovjek iz sjene je zaslužan za pobjedu Mesića, Josipovića i Milanovića
Foto: EPA-EFE / Stjepan Mesić, Ivo Josipović, Zoran Milanović

Postoji osoba koja se smatra zaslužnim za pobjedu Stjepana Mesića, Ive Josipovića i Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima. Nazvan je čovjekom iz sjene.

Kako piše Slobodna Dalmacija, njegove procjene su se pokazale presudnim za pobjedu na izborima. Posebno se to odnosi na kandidate ljevice u posljednjih dvije decenije.

Gotovo je: Zoran Milanović je novi predsjednik Hrvatske

Učestvovao je u kampanji Mesića 2005. Josipovića je nagovorio da se kandiduje 2010. Jedan je od najzaslužnijih za pobjedu Milanovića. Riječ je o sinu bivšeg hrvatskog premijera i predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Ivice Račana, te vlasniku PR agencije Maksima komunikacije Ivanu Račanu.

Ivan Račan - undefined

Foto: Gradska skupština Zagreba: Ivan Račan

Slobodna Dalmacija ga je opisala kao osobu koja se nikada nije isticala u prvom planu. Sebi ne pripisuje mitske sposobnosti, intervjue rijetko daje, a još rjeđe otkriva tajne svog zanata. Smatra da je za pobjedu najzaslužniji kandidat, a ne njegovi savjetnici.

Cijelom tekstu Slobodne Dalmacije možete pristupiti klikom na ovaj link.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije