! / Zabrinjavajući podaci iz Opće bolnice: Ubrzano pogoršanje kliničke slike oboljelih

21. 09. 2021. u 08:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U posljednja 24 sata u COVID odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na hospitalizaciju su primljena dva pacijenta, a niko nije otpušten sa bolničkog liječenja.

Na ovom odjelu jutros je ukupno 79 hospitaliziranih pacijenata, od kojih je 16 na intenzivnoj njezi, jedan pacijent je na respiratoru-invazivnoj ventilaciji ,6 je na respiratoru –neinvazivnoj ventilaciji , a četiri su na visokom protoku kisika.

Dosadašnja iskustva medicinskog osoblja COVID tima govore da se u četvrtom valu pandemije COVID-19, u odnosu na prethodni, ubrzalo pogoršanje kliničke slike oboljelih.

Virus se širi u populaciji koja nije vakcinisana i napada omladinu i djecu.

Pored stalne brige o COVID pacijentima osoblje Opće bolnice pruža zdravstvene usluge i drugim pacijentima kojima je potrebno liječenje.

Tokom jučerašnjeg dana 53 pacijenta su primljena na hospitalizaciju , a 31 je završio bolničko liječenje.

Urađeno je 1.333 pregleda i pruženo je 6.093 usluge, a u operacionim salama je urađeno 26 operacija .

Na Urgentnom centru su pregledana 123 pacijenta, Kabinetu za ortopediju 105, a na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku je bilo 331 pregled i 523 pružene zdravstvene usluge, dok je klinička laboratorija uradila više od 2.000 usluga.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi jučer je rođeno pet beba.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)