COVID podaci iz Opće bolnice: Veći broj pacijenata na intenzivnoj njezi

2
Radiosarajevo.ba
COVID podaci iz Opće bolnice: Veći broj pacijenata na intenzivnoj njezi
Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" / Opća bolnica

U posljednja 24 sata u COVID odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na hospitalizaciju je primljeno šest pacijenata, a četiri su otpuštena sa bolničkog liječenja.

Na ovom odjelu jutros je ukupno 67 pacijenata od kojih je 17 na intenzivnoj njezi, dva pacijenta su na respiratoru- invazivnoj ventilaciji, pet je na respiratoru-neinvazivnoj ventilaciji, a osam pacijenata je na visokom protoku kisika.

Na Urgentnom centru Opće bolnice jučer su opservirana 74 pacijenta, a na hospitalizaciju je ukupno primljeno njih 27, dok je 19 pacijenata otpušteno iz ustanove.

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Tokom jučerašnjeg dana, pored ostalog, urađena je jedna hitna operacija i jedan porod.

Podsjetimo, prema jučerašnjim podacima, u COVID odjel Opće bolnice je na hospitalizaciju primljeno devet pacijenata, a jedan je otpušten sa bolničkog liječenja.

Na ovom odjelu na hospitalizaciji je ukupno 67 pacijenata od kojih je 16 na intenzivnoj njezi, jedan pacijent je na respiratoru- invazivnoj ventilaciji, a pet je na respiratoru na neinvazivnoj ventilaciji dok je osam pacijenata na visokom protoku kisika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije