COVID-19: U Sloveniji 31 osoba pozitivna, 15. zaraženi u Hrvatskoj stigao sa skijanja

Agencije
COVID-19: U Sloveniji 31 osoba pozitivna, 15. zaraženi u Hrvatskoj stigao sa skijanja

Broj potvrđenih zaraza koronavirusom sa sinoćnjih 25 porastao je u Sloveniji u utorak na 31 slučaj, kazao je na konferenciji za novinare slovenski ministar zdravstva Aleš Šabeder.

Kako je pojasnio, riječ je o najsvježijim današnjim podacima, a ukupno je testirano do sada 1643 osoba.

Još je dosta uzoraka koji su u postupku testiranja, njih oko 280, a podaci o rezultatima testiranja bit će objavljeni u večernjim satima, dodao je. Upozorio je medije da ne objavljuju privatne podatke o oboljelima i inficiranima.

Šabeder je kazao da se uredba koja je stupila danas na snagu, a tiče se zabrane masovnih okupljanja u zatvorenim prostorima za sto i više ljudi, zbog prevencije širenja koronavirusa, odnosi i na kino-dvorane, za predstave s više od sto gledatelja, ali ne na lokale na otvorenom, niti na privatna okupljanja, pogrebe i svadbe, prenosi Hina.

U susjednoj Hrvatskoj je potvrđen 15. slučaj zaraze koronavirusom. Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, hospitalizirana u Zagrebu. Radi se o mlađoj muškoj osobi koja je došla sa skijanja iz Austrije. Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 15 oboljelih osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije