Ćiro gostovao kod Stankovića, progovorio o bolesti, komentirao Đokovića

0
Radiosarajevo.ba
Ćiro gostovao kod Stankovića, progovorio o bolesti, komentirao Đokovića
Print Screen / Ćiro Blažević

Miroslav Ćiro Blažević, legendarni trener, gostovao je ove nedjelje u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2".

Na samom početku kaže da nije mogao odbiti gostovanje u toj emisiji.

O Novaku Đokoviću, najboljem tenisaču, koji je deportovan iz Australije kaže: "Njegovi rezultati su takvi da ih niko ne može zasjeniti. On je po meni najbolji sportaš ove planete. Trebao je osvojiti turnir i dobiti bistu. Uskratili su mu je, vjerojatno je i on kriv. Nije dozvoljeno da se maltretira, a maltretirali su ga. Nisam za privilegiju... Australija kao uredna zemlja za mene više nije, ispucala je svoj kredibilitet u ovoj konfuziji".

Čarolija za djecu i odrasle: Premijera mjuzikla 'Pinocchio' u Pozorištu mladih Sarajevo

Čarolija za djecu i odrasle: Premijera mjuzikla 'Pinocchio' u Pozorištu mladih Sarajevo

Imamo sasvim suprotno mišljenje, poručio je voditelju Aleksandru Stankoviću, piše Direktno.hr.

"Njega obožavam, veliki je čovjek i sportaš. On je sportaš koji nema nikakvih predrasuda. Mi sportaši rodili smo se da gradimo mostove, da mirimo", smatra Ćiro.

"Nemam šta kazati, slažemo se u potpunosti. Žalostan sam jer je na sebi ostavio fleku. Nije smio otvoreno deklarirati se o onome što spašava čovječanstvo. Teško mi je govoriti o tome, imam djecu koja se neće cijepiti", pojašnjava Ćiro pitanje o cijepljenju.

"Neka me izvinu svi idioti koji pretendiraju da znaju više od stručnjaka", dodao je Ćiro.

"Dobro sam plasiran da o tome nešto kažem. I sam sam napustio voljenu zemlju jer nisam mogao egzistirati. Vjerujem u postojeću vladu, vjerujem da će Plenković i ekipa vratiti našu mladost koja je otišla trbuhom za kruhom i da će im omogućiti da nađu razlog da se vrati", rekao je Ćiro.

"Ne vjerujem da Plenković nije svjestan te tako vitalne točke. Vidiš... Uistinu sam zatečen, nisam znao da je ignorirao to. Ima toliko problema...", ističe.

"Ne bojte se. Vratit će se mladost i ljubav. Ljubav, sine moj, ima uvijek ručnu kočnicu ako je neimaština. Sve je uvijek u onome što Ćiro propagira - neovisnost, materijalna moć. Najbitnije je stvoriti ekonomsku moć", rekao je.

Kaže da ne brine, a i da je logično da se to prezentira da je katastrofa.

Hoćemo li faliti svijetu kada nas ne bude, pitao je Stanković.

"Jadan je onaj koji misli da je nezamijenjiv. Ja sam uistinu ozbiljan bolesnik, možda i najozbiljniji, iskoristit ću ovu privilegiju da se obratim svima koji dožive nesreću - da se ne daju, da se bore. Ja ću pobijediti. Imam pet metastaza, ma sve ću vas pobijediti. Imam jednu obavezu, sretan sam što me ljudi vole. Točnije, što su uzvratili ljubav koju sam dao. Mi smo privilegirani da obradujemo ili da rastužimo. Bio je to moj adut!", ističe Ćiro.

Spokojan je, kaže.

"Ne bih mogao živjeti da nemam ovu dozu nade i optimizma. Živio bih u panici. Nije lako otići čovjeku koji je bistar, nisam dementan. Svjestan sam svega i htio bih da pomoći ostalima. Nećeš, majku ti poljubim, ja se borim... Sve ću to izdržati i znam da moram pobijediti", kaže kroz smijeh Ćiro.

Čega se bojite, upitao ga je voditelj.

"Dok ima života, ima i nade. Što se tiče rađanja djece, to ćemo mi namiriti", rekao je Ćiro u svom stilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije