Ćiro Blažević: Ja sam Bosanac, a mi Bosanci smo uvijek zvijezde

4
Radiosarajevo.ba
Ćiro Blažević: Ja sam Bosanac, a mi Bosanci smo uvijek zvijezde
Printscreen / Ćiro Blažević kod Senada Hadžifejzovića

Ja sam Bosanac! Volim život! Senade, ti ćeš iz ove emisije najviše profitirati! Ko god dođe tebi kao sagovornik – taj najebe!

To je kazao Miroslav Ćiro Blažević, nekadašnji selektor Zmajeva i Hrvatske, tokom gostovanja na Face TV-u, kod Senada Hadžifejzovića.

"Svi 80-godišnjaci koji ne mogu šev**i treba ih pobiti! Pravi vitalni čovjek operiše prostatu, ali i dalje gura! Kad godine dođu sve je atrofiralo, a nešto totalno nestalo!", pričao je Ćiro.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Zatim dodao:

"Jedan Švicarac me pitao da mu dam svoj dnevni raspored i kad sam mu dao, rekao je: ”To ne valja ništa, gdje Vam je vrijeme za razmišljanje?” Ja bih rekao fudbalerima: “Svi u napad, majku ti Božiju!”. Oni misle da smo mali Bosančerosi, a mi smo zvijezde!", pričao je Blažević.

zatim je kazao da ima jednu smrtonosnu dijagnozu.

"Nije mi lako! Borim se! Senade, hvala ti da mogu ispoljiti svu svoju ljubav za narod iz kojeg potičem! Hvala ti što si me napravio važnim! Žene mnogo poštujem, uvijek sam na njihovoj strani! Moj otac, alkoholičar, nažalost je maltretirao moju majku, imao sam 14 godina! Sa 17 godina sam ga uhvatio za ruku i rekao: “Nećeš ti više moju majku maltretirati!” Mati me je udarila i rekla: “Sram te bilo!” E, to su naše žene!", dodao je Ćiro.

Priznao je da je veliku ljubav imao u Sarajevu.

"I kad sam shvatio da me neće, pobjegao sam iz Sarajeva! Dobio sam je*enu korpu od Sarajke! Rekla mi je: “Bježi, provincijalac jedan iz Travnika!” Majku joj je*em! Dvojica braće su mi poginula 40-tih godina, nisu imali ni osamnaest godina. S devet godina sam gledao majku kako umire od tuge! Danas gledam dešavanja i pitam se jesmo li blesavi ljudi, kakav rat?!

Da šaljemo sinove u rizik, da ostave mater u boli i jadu! Sve se može dijalogom, samo treba imati svijet! Rat je najbudalastija stvar! Hoćemo li to shvatiti?! Smrt najbližeg se nikad ne zaboravlja! Gdje vam je obraz?! Molim vas, gospodo političari, budite razumni i ne dajte primitivcima da naprave kavgu!", kazao je Ćiro.

Pogledajte intervju:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije