Životna drama Ćire Blaževića: Rak je otišao i na kosti

0
Radiosarajevo.ba
Životna drama Ćire Blaževića: Rak je otišao i na kosti
Arhiv / Ćiro Blažević

Ćiro Blažević, jedan od najpoznatijih selektora Bosne i Hercegovine te susjedne Hrvatske, ovih dana vodi najtežu bitku do sada - jer se bori s metastatskim karcinomom prostate.

"Nalazi su opet loši. Liječnici su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i zdjelicu. Kada mi je liječnica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20", rekao je Blažević.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Ipak, raspoloženje nije izostalo pa je za Jutarnji list komentarisao i reprezentaciju Hrvatske.

"Razlika u klasi je zaista bila zastrašujuća, izgledalo je kao da su igrali Manchester United i Bratstvo iz Travnika! Ne možeš pronaći zamjerku našim igračima. Zlatko Dalić je sve to briljantno složio i ja mogu samo reći da sam ponosan na njega. Nešto sam ga valjda i ja naučio u one dvije godine dok mi je bio pomoćnik, a sada mogu samo gledati kako piše povijest. Nema za učitelja veće satisfakcije nego kada ga učenik nadmaši", naveo je Blažević

Na pitanje da li i službeno "beatificirate" Dalića kao najvećeg izbornika u historiji reprezentacije susjedne zemlje, on je odgovorio:

"Jednom smo zajedno držali predavanje u crkvi, pa su me iz publike pitali je li me Dalić nadmašio rezultatom iz Rusije. "Znate li zašto je on bio drugi, a ja samo treći na svijetu?" pitao sam ih. 'Zato što se on više Bogu molio, ha, ha...' Otkako je izbornik, mene uopće nije tražio savjete. Zapravo, poslušao me je samo jednom: rekao sam mu da 'malog' Gvardiola mora staviti u obrambenu centralu. Oponirao mi je u početku argumentom da ga u klubu koriste na lijevom beku, ali onda me ipak poslušao. Premda, Gvardiol je svjetska klasa, njega možeš hladno staviti i na centarfora i on ne bi podbacio".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije