U Sarajevu počeo 10. Simposar: Ovacije za Miroslava Ćiru Blaževića

1
A. S.
U Sarajevu počeo 10. Simposar: Ovacije za Miroslava Ćiru Blaževića
Arhiv / Sabahudin Baho Topalbećirević, direktor Simposara

Jubilarni 10. međunarodni sportski simpozijum Simposar, u organizaciji sportskog novinara Sabahudina Baha Topalbećirevića i Sport kluba, počeo je večeras u Sarajevu.

Zvijezda prve večeri bio je proslavljeni trener i bivši selektor Zmajeva - Miroslav Ćiro Blažević.

Odmah na startu - prvo večer Simposar je bujalo od emocija.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Prikazan je dokumentarac o Ćiri Blaževiću - Nikad ispričana priča.

Ćiro Blažević zbog bolesti nije mogao da dođe u glavni grad Bosne i Hercegovine, već se uključio iz Zagreba putem Skypea i tom prilikom je nagrađen višeminutnim ovacijama.

Nagrade za životno djelo dobili su Zdenko Jelić, doktor Zlatan Hrelja, Mehmed Janjoš, Enver Hadžiabdić, Rade Matić, bivši fudbaleri Novog Pazara i Partizana Bajro Župić i Ismet Ugljanin, Rasim Ljajić, zatim bivši  predsjednik FK Sarajevo Muhamed Granov, te Tuzlak Dževad Šećerbegović, Marko Mlinarić, bivši fudbaler Dinama,

Ćiro zvijezda 10. Simposara - undefined

Foto: Privatni album: Ćiro zvijezda 10. Simposara

nekadašnji igrač Dinama i Hajduka Stjepan Deverić, bivši as Partizana Dževad Prekazi, legendarna košarkaška reprezentativka Jugoslavije Razija Mujanović i Miroslav Ćiro Blažević.

Također, specijalna priznanja "Ponos BiH" dobili su Nedžad Husić, Lana Pudar, Joaquel Jones, kao i ženska i muška košarkaška reprezentacija.

Prve večeri Simposara dodijeljena su priznanja za fair-play i zdravo rivalstvo a dobili su ih selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, kao i strateg vaterpolista Hrvatske Ivica Tucak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije