Četiri pripadnika klana Velje Nevolje se na saslušanju branili istom rečenicom

1
Radiosarajevo.ba
Četiri pripadnika klana Velje Nevolje se na saslušanju branili istom rečenicom
Screenshot / Marko Miljković i Veljko Belivuk

Pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se sumnjiče da su učestvovali u ubistvu Nikole Mitića u oktobru prošle godine u Beogradu, danas su se na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branili ćutanjem.

Na saslušanje su iz pritvora u kom su od februara ove godine dovedeni Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić kao i Dejan Tešić.

Proširenjem istrage za ubistvo Matića, obuhvaćeni su i Belivuk i Miljković, kao i Vlade Draganić, ali će oni biti saslušani naknadno, 1.decembra.

Fabrizio Romano: FC Liverpool je dobio novog trenera

Fabrizio Romano: FC Liverpool je dobio novog trenera

Kako navodi Kurir, saslušani su svi rekli istu rečenicu:

"Nisam kriv, u nastavku postupka braniću se šutnjom", navodi izvor.

Krivičnom prijavom, podsjetimo, obuhvaćen je i Senad Rešović koji je saslušan prije oko mjesec dana, kao i Bojan Hrvatin koji je odlučio da progovori i prizna sva krvičina djela Belivukovog klana, u zamenu za blažu kaznu.

"Prijavom je obuhvaćen i Bojan Hrvatin, koji je sklopio nagodbu o svedočenju sa tužilaštvom i odlučio da progovori o svim zločinima klana. On je već govorio u obistvu Mitića", dodaje on.

Podsetimo, 30 pripadnika zloglasnog kriminalnog klana već je optuženo za surove likvidacije Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija, kao i Zdravka Radojevića.

Istovremeno protiv Belivuka, Miljkovića i Nebojše Jankovića istragu je pokrenula i Crna Gora zbog sumnje da su učestvovali u tri ubistva na teritoriji ove države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije