Cetinje: Zbog sigurnosnih razloga pacijenti se otpuštaju na kućno liječenje

0
Radiosarajevo.ba
Cetinje: Zbog sigurnosnih razloga pacijenti se otpuštaju na kućno liječenje
Foto: Gradski.me / Cetinje: Bolnica Danilo I

Prema sigurnosnoj procjeni nadležnih organa u Crnoj Gori, u nedjelju 5. septembra, kad je na Cetinju planirano ustoličenje mitropolita Joanikija, mogu desiti događaji sa povećanim rizicima.

Kako piše crnogorski portal Gradski.me, vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice “Danilo I” Vladimir Pavićević  u Cetinju donio je odluku da se svi prijemi pacijenata koji nisu hitni, a koji su planirani su za taj datum, odlože.

“Zadužuju se glavne sestre odjeljenja i službi da sve pacijente na koje se odnosi odluka obavijeste pacijente i da isti ponovo zakažu za prvi pogodan termin”, navodi se u odluci u koju je CdM portal imao uvid.

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Takođe, Pavićević je naredio i da se svi hospitalizovani pacijenti čije stanje to dozvoljava otpuste na kućno liječenje.

Podsjetimo, planirano ustoličenje na Cetinju komentirao je na Facebooku i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Poručio je da će Vlada Crne Gore učiniti i čini sve u skladu sa svojim nadležnostima da do incidenata povodom ustoličenja mitropolita Crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija. 

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) saopćila je da ostaje pri stavu da u nedelju 5. septembra bude na Cetinju uz građane tog grada i dostojanstveno i civilizovano “brani sve one viševekovne tekovine i teškom mukom stečeno pravo na svoju državu i slobodu”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije