C. Gora / Brzi i opasni za šetače: Grad na Jadranu zabranio bicikle i električne romobile

24. 07. 2019. u 19:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sekretarijat za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost crnogorske Općine Tivat saopćio je da se na gradskom šetalištu obala Pine, ulici Maršala Tita i šetalištu Iva Vizina od 19 do 23 časa svakog dana zabranjuje saobraćaj za bicikle i električne romobile.

"Navedena mjera se sprovodi uslijed povećanog broja korisnika gore navedenih prijevoznih sredstava na šetalištu, koji se kreću velikom brzinom i time ugrožavaju bezbjednost šetačima, a naročito izazivaju opasnost za djecu", istakli su u Općini Tivat.

U toku je, dodaju, postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije kojom se definira navedena zabrana i po kojoj će postupati nadležni organi.

"Ovom prilikom molimo korisnike navedenih prijevoznih sredstava za razumijevanje, jer cilj nam je prvenstveno sigurnost, kako djece i šetača, tako i samih korisnika ovih prijevoznih sredstava", poručuju iz Općine Tivat.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA