Britanski ambasador napustio salu za vrijeme Thacijevog govora

Fena
Britanski ambasador napustio salu za vrijeme Thacijevog govora
Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruairi O'Connell napustio je salu u Prištini, nakon što je kosovski predsjednik Hashim Thaci rekao da međunarodna zajednica nije ispunila obećanja dana Kosovu.

Na predstavljanju izvještaja "Percepcija javnog mnijenja o radu i mandatu Specijalnog suda za Kosovo", Thaci je ocijenio da je formiranje Specijalnog suda "kap pravde u moru nepravde", prenosi Tanjug navode kosovskih medija.

Thaci je rekao da je formiranje Specijalnog suda za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova došlo pod pritiskom međunarodne zajednice, dodavši kako je borba OVK bila pravedna.

Thaci je rekao kako taj sud neće suditi za zločine koji su počinili Srbi tokom sukoba na Kosovu.

"Kosovo je održalo svoju riječ, a međunarodna zajednica nije", rekao je Thaci, nakon čega je britanski ambasador napustio salu.

Iz Britanske ambasade saopćili su kako Velika Britanija podržava napore predsjednika Thacija u smjeru pomiranja i pravde, ali da je O'Connell "morao napustiti salu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije