Britanka s kruzera skočila u Jadransko more nakon svađe s ljubavnikom

Radiosarajevo.ba
Britanka s kruzera skočila u Jadransko more nakon svađe s ljubavnikom
Foto: Screenshot / Kay Longstaf
Kay Longstaf u Jadransko je more s kruzera pala u subotu oko ponoći. To je barem priča koju je ispričala hrvatskim medijima. Ipak, istraga je pokazala nešto sasvim drukčije.

Desetak sati 46-godišnja Britanka Kay Longstaf je provela u Jadranskom moru prije nego što su je pronašli pripadnici obalske straže. Prije "pada" u more, kako je to opisala istražiteljima, Longstaf je vrijeme provodila sa svojim partnerom Craigom Raymentom na palubi kruzera.

Kada se Rayment povukao u njihovu kabinu, Britanka je jednostavno nestala sa sedme palube i završila u moru. Bio je to pad od 23 metra, a udarac je bio toliko jak da je Longstaf povrijedila lice, piše Daily Mail.

Tačno sedam dana nakon pronalaska Britanke, dvije su nezavisne istrage - hrvatska i italijanska - pokazale da je 46-godišnjakinja namjerno i dobrovoljno skočila u more i da je pritom bila "vrlo odlučna". 

Ono što ostaje u zraku je pitanje - zašto. Njen otac je britanskim medijima rekao da je Longstaf prolazila kroz "vrlo teško razdoblje" pa je moguće da je njen skok zapravo bio poziv u pomoć. 

Isto tako, istragom je zaključeno da su Longstaf i njen partner cijeli dan pili i da je njegovom odlasku u kabinu prethodila njihova svađa. Emocionalno stresna situacija u kombinaciji s alkoholom također je mogla Britanku "gurnuti preko ivice".

Longstaf je u međuvremenu ostala pri svojoj priči da je ''pala unazad", a istražitelji ne isključuju ni opciju da se Britanka, usljed alkoholiziranosti i šoka, jednostavno ne sjeća da je skočila sama.

Desetak sati na pučini je preživjela plutajući i pjevajući, a rekla je da joj je pri tome pomogla i dobra fizička forma koju održava jogom. 

S obzirom na to da je potraga za njom uključivala tri plovila i jedan avion, spašavanje je koštalo milione kuna, ali to će sve pasti na leđa hrvatskih poreznih obveznika, jer je hrvatsko Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture otkrilo da ih međunarodni sporazum sprečava da nekome naplate ovakve akcije spašavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije