Bregana opet otvorena nakon sumnje da je pronađena bomba na graničnom prijelazu

Radiosarajevo.ba
Bregana opet otvorena nakon sumnje da je pronađena bomba na graničnom prijelazu
24ur.com / GP Bregana ponovo otvoren

Slovenački mediji su potvrdili da na graničnom prijelazu Bragana ponovo pušten promet, koji je bio zatvoren oko sat i po zbog pronalaska sumnjivog predmeta u koferu Flixbusa koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju.

Policija nije objavila nikakve pojedinosti, no komercijalna televizijska postaja POP-TV objavila je da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je u Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.

Bregana u blokadi: U Flixbusu našli bombu, pritvoren ruski državljanin

Nakon što se pojavila informacija da je u toku policijska akcija na graničnom prijelazu Bregana, jer su skeneri otkrili bombu u jednom koferu, iz Slovenije stiću nove informacije. Slovenci pišu da hrvatska policija nije primijetila ništa te da je nastala panika kad je slovenski skener otkrio opasnu napravu.

Kovčeg s navodnom bombom je bio izoliran, a muškarcu koji je vlasnik kovčega stavljene su na ruke lisice, prenijela je po izvorima u policiji POP-TV.

Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe, zbog čega više informacija nisu mogli objaviti.

Neslužbeno, radilo se o lažnoj dojavi da je na GP Bregana pronađena bomba, a navodno se radilo o muzičkoj opremi.

Dok je trajala zabrana prometa u oba smjera na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici su se preusmjeravali na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika - Jurosvski Brod, objavila je slovenska uprava za ceste.

Policija je potvrdila da povrijeđenih u incidentu nije bilo.

Kako je javila komercijalna televizijska postaja POP-TV, kovčeg s bombom ispitivala je posebna ekipa slovenske policije specijalizirana za pirotehnička sredstva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije