Bregana u blokadi: U Flixbusu našli bombu, pritvoren ruski državljanin

Radiosarajevo.ba
Bregana u blokadi: U Flixbusu našli bombu, pritvoren ruski državljanin
Printscreen / Bregana u blokadi: U Flixbusu našli bombu

Nakon što se pojavila informacija da je u toku policijska akcija na graničnom prijelazu Bregana, jer su skeneri otkrili bombu u jednom koferu, iz Slovenije stiću nove informacije. 

Slovenci pišu da hrvatska policija nije primijetila ništa te da je nastala panika kad je slovenski skener otkrio opasnu napravu. Navodno su ljudi koji su već prešli granicu vraćeni u Hrvatsku.

Prekinut promet preko Bregane u oba smjera: Pronađena bomba?

Hrvatski autoklub (HAK) javlja kako je zbog policijske akcije prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana u oba smjera. Prema neslužbenim informacijama, skenerom je otkriven kofer za koji postoji sumnja da se u njemu nalazi bomba. Muškarac koji je imao kofer je udaljen, javlja slovenački . Osoba u čijem je vlasništvu je pritvorena.

Slovenački portal 24ur piše kako iz pouzdanih izvora saznaju da je eksplozivna naprava detektirana u koferu u Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju. Kofer je u vlasništvu ruskog državljanina.

Prema njihovim informacijama skeneri su otkrili bombu u jednom koferu, on je izoliran, a osoba u čijem je vlasništvu je pritvorena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije