Borrell: Ako se situacija na Kosovu ne smiri, to će imati svoju cijenu

0
Radiosarajevo.ba
Borrell: Ako se situacija na Kosovu ne smiri, to će imati svoju cijenu
Foto: EPA-EFE / Josep Borrell

Visoki komesar EU za vanjsku politiku i sigurnsot Jozep Borrell izjavio je danas da će jedna od tema na samitu Evropskog vijeća biti i Kosovo, kao i da će obje strane snositi posljedice ukoliko ne dođe do smirivanja situacije na Kosovu.

"Radimo na tome da se izbjegnu tenzije i da se stanje vrati u normalu. Zemlje članice su odlučile, na posljednjem sastanku Evropskog vijeća, da se preduzmu mjere, ekonomske i političke, kako bi stranama bilo jasno da će, ako ne budu doprinijele miru, to imati svoju cijenu", rekao je Borrell uoči početka samita Evropskog vijeća.

Rekao je i da će glavne teme na samitu biti situacija u Ukrajini i Rusiji, Kina, odnosi sa Јužnom Amerikom i krijumčarenje ljudi.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Charles Michel i Јens Stoltenberg traže deeskalaciju u odnosima Beograda i Prištine.

Predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel izjavio je da je došlo vrijeme da se preduzmu koraci ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i da se napravi jedan globalni pristup rješavanju tog problema.

Medijima se obratio i generalni sekretar NATO-a Јens Stoltenberg koji traži od "svih strana" da se suzdrže od akcija koje mogu da povećaju tenzije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije