Bježao od policije pa pozvao GSS: Tvrdio im da ga je ugrizao poskok

Radiosarajevo.ba
Bježao od policije pa pozvao GSS: Tvrdio im da ga je ugrizao poskok
Foto: Profimedia / Poskok

Članovi Gorske službe spašavanja, ispostava Omiš, u utorak su u tri sata iza ponoći dobili dojavu od mlađeg muškarca da ga je na stazi Leopold Mandić ugrizao poskok.

Na teren su, uz petoricu omiških HGSS-ovaca, te 14 vatrogasaca izašla još i tri policijska službenika. Mladića su našli u 3.50 sati i u nosilima ga transportirali do prve prometnice gdje su čekala kola Hitne pomoći. U 4.10 sati 'unesrećeni' je predan doktorima, piše 24sata.

Kako izvještavaju iz HGSS-a, mladića, ipak, nije ugrizla zmija nego je, prema neslužbenim informacijama, bježao policiji.

Mladić je HGSS-u rekao da mu je utrnula noga no spašavatelji su odmah po dolasku shvatili da je priča malo drukčija, posebno jer je na lokaciju već stigla i policija.

Mladić je imao nekoliko beznačajnih ogrebotina, ali ne i tragova ugriza zmije.

No, spašavatelji su profesionalno pristupili slučaju i spustili ga nosilima praveći se da je zaista vrlo ozbiljna situacija u pitanju.

Mladić je navodno prethodno bježao policiji na motoru, kojega je u nekom trenutku odbacio i uputio se pješice stazom prema omiškom zaleđu. Pretpostavlja se da je mladić smatrao kako će HGSS 'dignuti' helikopter i da će se tako spasiti od policije, piše 24sata. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije