Šešeljev bratić pijan napao policajce na utakmici Zvezde u Ligi prvaka!

Radiosarajevo.ba
Šešeljev bratić pijan napao policajce na utakmici Zvezde u Ligi prvaka!

Jovan Šešelj, bratić lidera srbijanskih radikala Vojislava Šešelja priveden je na utakmici Crvena zvezda - Kopenhagen nakon što je vrijeđao policajce i prijetio im da će pozvati strica!

Do incidenta jer došlo tokom prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka između crveno-bijelih i kluba iz prijestonice Danske, 6. augusta, na sjevernoj tribini stadiona Marakana. 

"Jovan Šešelj i dvojica njegovih drugara Dejan Jakovljević i Dušan Raduka bili su na sjevernoj tribini najvećeg stadiona u Srbiji, da bi navodno bodrili šampiona. U jednom momentu, umjesto da navijaju za crveno-bijele koji su se svim snagama trudili da ostvare dobar rezultat protiv Danaca, da bi dobili priliku za učešće u Ligi šampiona, njih trojica su bez ikakvog razloga počeli da vrijeđaju policajce koji su bili pored tribine. Policajci su pokušavali da ih smire, ali pošto je bilo očigledno da su bili pripiti, to nije urodilo plodom. Nastavili su da vrijeđaju pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, pa su izdvojeni iz gomile i privedeni", saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

 Vojislav Šešelj, predsjednik Srpske radikalne stranke, potvrdio je za "Blic" da je privedeni Jovan Šešelj njegov bratanac.

"Znam da je privođen na utakmici između Crvene zvezde i Kopenhagena. Bio je pod gasom kada se desio taj incident. Ali to što je bio u alkoholisanom stanju ne opravdava ga", kaže Šešelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije