Bio je klinički mrtav 75 dana prije objave smrti: Tajne iz Titove bolničke sobe

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Baba Vanga

***

Gh

Broz je tipican primjer covjeka koji je promjenio stranu, od ruskog agenta postao je americki. Onog trenutka kad je rekao "ne" staljinu, spremala se invazija na yugu uz pomoc zemalja varsavskog pakta. Zato su bila izgradjena ona silna atomska sklonista, broz je to ocekivao, ali je imao srece da je staljin umro pa je sve propalo. Tada je postao americki covjek, koji je amerima davao ruske migove da analiziraju i sve ostalo sto su trazili od njega. Zato su i oni silni holivudski glumci dolazili ovde da glume, kao sto danas dolaze u ukrajinu. Oni su prvi vijesnici politicke podrske zapada. Kao i tzv. pokret nesvrstanih, koji je sluzio kao tampon zona amerima protiv komunista, pa smo glumili da nismo ni tamo ni ovamo, a svi znamo da je amerika yugi dala ogromne pare i mnoge dugove otpisala. Da ne govorim da je yuga jedina socijalisticka zemlja koja je primala americku pomoc u sklopu tzv. marsalovog plana ili mislite da je to bilo slucajno? Sve se to mora vratiti, na ovaj ili onaj nacin. Zasto danas vucic ne moze biti neutralan kao sto je tada tito navodno bio, vec vrse pritisak na njega da se odluci, zato sto vucic nije americki covjek, a tito je bio. Ili sto je cercil rekao: "nemam ja problem da vi budete neutralni, ali da znamo na cijoj strani ste neutralni". Isto tako je i svicarska neutralna, a onda je uvela sankcije rusiji kao i ostale zapadne zemlje. Poenta, ne vjeruj zapadu nikada.

eh da

moj tito, da vidis danasnje majmune

Cuj Broz

Kad Vlasi kazu Broz. Bili povlasteni svo vrijeme Jugoslavije, i sad ga oni zovu Broz, jer eto uskratio im je Dusanovo carstvo koje je mitska iluzija, nomadskog naroda koji se skrasio i nazvao Srbima pa bi eto da ima Carstvo.

Svabo

Kakav god da je bio uspio je sto niko nije - da sprijeci da se hvatate za guse i koljete ko bjesni kerovi.

Baddy

Izetbegovicu, ovaj tip je bio karizmatičan, a ne ti i tvoj otac i čitava tvoja porodica. Ne možete ni u snovima da dosegnute ovog tipa po karizmatičnosti. Zajvaljujući ovom tipu, Seka i ti, Bakira, ste na silu morali ići u školu, iako joj to nije bilo u krvi ni u navici da učite. I sam si, Bakire, nesuvislo pričao u intervjuu da si bio obični jalijaš. Nisi bio, još si ti obični jalijaner

/ Najnovije