Bijesni Dalmatinac poručio Zagrepčanima: 'Dok pričate o turističkoj pljački pogledajte malo sebe'

3
Radiosarajevo.ba
Bijesni Dalmatinac poručio Zagrepčanima: 'Dok pričate o turističkoj pljački pogledajte malo sebe'
Foto: Twitter / Plaža / Ilustracija

Ljutiti Dalmatinac osvrnuo se na česte medijske napise o "turističkoj pljački" kao i općem nezadovoljstvu Zagrepčana koji na društvenim mrežama i u medijima negoduju o visokim cijenama i uslugama na Jadranu.

U pismu čitatelj smatra da se "pljačka", ali van turističke sezone, itekako može dogoditi u metropoli.

"Proteže se narativ da 'Dalmatinci pljačkaju Zagrepčane'. Stalno su po novinama neki previsoki računi u srcu turističke sezone, preskupi i ružni apartmani, šporki lancuni (tako mi zovemo prljave plahte), neljubazni konobari… Kao da smo se otprilike svi našli na nekom sastanku na temu kako da Zagrepčane i druge naše sunarodnjake s kontinenta što bolje i efikasnije opljačkamo", piše čitatelj.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

"I kao da zaboravljate da se ista stvar, samo sa zamijenjenim ulogama, događa tokom cijele godine. Zagrepčanin ljeti želi u Dalmaciju, a Dalmatinac zimi želi u Zagreb jer je centar Hrvatske, jer u njemu ima najviše posla, života… I što se Dalmatincu onda dogodi u Zagrebu? Isto što i Zagrepčaninu u Dalmaciji – previsoke cijene i upitna usluga!", zaključuje.

"Znate li vi da je nekom ko nije iz Zagreba, a u Zagrebu živi u podstanarstvu, potrebno minimalno 500 eura (974,72 KM) samo da se ujutro probudi u našoj predivnoj metropoli? Stanovi su bolesno skupi, računi su visoki, dodaj još i prijevoz… Ukratko, platiš stan i račune i onda imaš stan u kojem eto lijepo možeš mjesec dana gladovati. Nije li to isto pljačka?!", pita se čitatelj, prenosi direktno.

Srbijanac u Makarskoj: 'Rekli su mi ne idi skupo je, ali ovdje su cijene iste. Ovo je raj'

Srbijanac u Makarskoj: 'Rekli su mi ne idi skupo je, ali ovdje su cijene iste. Ovo je raj'

"Neki od nas cijeli život (bez pretjerivanja, doslovno čitav životni vijek) otplaćuju stan u Zagrebu samo da bi nam djeca imala bolji život. Pogledajte samo koliko studenata nije dobilo domove i koliko će nezagrebačkih roditelja morati u tešku životnu improvizaciju samo da bi im dijete studiralo u Zagrebu", ističe.

"Pljačka Zagreb i one "Dalmatince" (mislim, naravno, na sve koji nemaju prebivalište u Zagrebu) koji u njega dolaze turistički. Nemojte da počnem o Adventu. Ako ga želi posjetiti četveročlana obitelj iz, recimo, Makarske, za to vam maltene treba kredit! Neki šugavi stančić na Črnomercu sto eura za noć, hopsaj do Trga i kupuj fritule za pet eura, ajme vidi krasni baloni, bam, još deset eura… Božićna pljačka!", tvrdi čitatelj.

Austrijanac oduševljen cijenama na Braču: Evo koliko je platio dvije kafe, kiselu vodu i čašu vina

Austrijanac oduševljen cijenama na Braču: Evo koliko je platio dvije kafe, kiselu vodu i čašu vina

"Što te onda tjera u Zagreb, ostani doma – rekli bi sad neki Zagrepčani. Otprilike isto kao da i mi vama kažemo – što te tjera prema moru, pa kupaj se u lavoru!", primjećuje.

"Ljudi moji, pljačka je uzajamna! I ne postoji samo na relaciji Zagreb – Dalmacija! U ovom čudnom vremenu u kojem je materijalna korist imperativ svi pljačkaju sve, bez obzira na zemljopisnu, rasnu ili vjersku pripadnost. Zato nam se skinite s tim pričama o turističkoj pljački i pogledajte malo drugu stranu medalje", zaključuje čitatelj, prenosi portal direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije