Ljutita vlasnica apartmana na Jadranu snimila plažu u 8 ujutro: 'Ima li ovo smisla...'

2
Radiosarajevo.ba
Ljutita vlasnica apartmana na Jadranu snimila plažu u 8 ujutro: 'Ima li ovo smisla...'
Foto: Pexels / Jadransko more/Ilustracija

Traganje za najboljim mjestom ili hladom na plaži uobičajeni je dio rutine na godišnjem odmoru, a jedna žena koja iznajmljuje apartmane na Jadranu bijesna je snimila situaciju u svome mjestu u 8 sati ujutro, jer se zbog ‘rezerviranja mjesta peškirima‘ našla u nezgodnoj situaciji.

Video je objavila na društvenim mrežama, a njega je na svom Instagramu prenijela Alisa Jovanović.

"Ima li ovo smisla, na plaži sam, 8 sati ujutro. Pazi ovo, pazi ovih rezervacija. Gle, svi hoćemo turiste, svi želimo da pare troše, ali ima li ovo smisla. Da nema mjesta za doći u 8.30 i staviti peškir zbog toga što... Uzela sam zraka koliko sam uzrujana. Neću imenovati imenom i prezimenom koji su to tipovi gostiju. Ali ću samo reći da su moji Austrijanci i Njemci ljuti ko psi. Traže od mene, budući da ja jedina pričam Njemački, da nešto napravim. Katastrofa, katastrofa!", govori dok snima peškire postavljene jedan do drugog. Na njima je postavljeno kamenje kako ih vjetar ne bi odnio, a vlasnika nema u blizini."

Nakon više od šest godina Tužilaštvo završilo s čitanjem optužnice Delimustafiću i i ostalim

Nakon više od šest godina Tužilaštvo završilo s čitanjem optužnice Delimustafiću i i ostalim

U komentarima ispod snimke javio se veliki broj ljudi, više manje s istim savjetom " da ih uzme i baci, piše Jutarnji list.

"Mjesto je javno, uzmeš i makneš. Ovo se može shvatiti kao ostavljen ili bačen peškir." "Pokupiš sve ručnike i staviš na kraju plaže na jednu veliku gomilu pa neka preturaju cijeli dan dok ne nađu svoj." "Ovo je sve riješeno lijepo u Puli... Prođu komunalci ujutro i sve u smeće. Jutarnje čišćenje plaže", samo su neki od komentara. 

"E bože svašta neš‘ ti problema. Ja s djecom da dođem u 9 ujutro jednostavno bi pokupila par komada fino složila sa strane i svoj postavila. Plaža je javno mjesto. Dal‘ si u gradu na parking mjesta postavljaju čunjeve da si zauzmu mjesto ili?", pisali su redom u komentarima i uglavnom su se složili da bi takve peškire trebali pokupiti komunalni redari, a neki su primijetili da se to u većini gradova na Jadranskoj obali to i radi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije