Tiktoker uporedio cijene proizvoda u Hrvatskoj i New Yorku: 'Sami sebe pljačkamo'

0
Radiosarajevo.ba
Tiktoker uporedio cijene proizvoda u Hrvatskoj i New Yorku: 'Sami sebe pljačkamo'
Foto: Kolaž / Cijene hrvatskih proizvoda u New Yorku

Cijene pojedinih hrvatskih proizvoda poskupjele su potpuno neopravdano. Jedan korisnik TikToka usporedio je cijene te robe u New Yorku i kod kuće.

Naime, @alekscro nedavno je na TikToku objavio video u kojem prikazuje cijene hrvatskih proizvoda u trgovini, smještenoj u njujorškoj četvrti Astoria, poznatoj po proizvodima iz naše regije, piše Total Croatia News

Poznata trgovina nudi širok izbor ne samo hrvatskih već i svjetskih proizvoda. Od balkanskih proizvoda na akciji su burek, ajvar i mnogi drugi artikli, a TikToker je usporedio cijene s onima u Hrvatskoj. 

Heroji dana: Mladi volonteri na 46 stepeni podijelili na ulici 2.000 boca vode u najtoplijim danima

Heroji dana: Mladi volonteri na 46 stepeni podijelili na ulici 2.000 boca vode u najtoplijim danima

Prema njegovim riječima, cijene hrvatskih proizvoda u ovoj trgovini uglavnom su slične onima u Hrvatskoj kada se uzme u obzir porez koji se dodatno obračunava na blagajni u New Yorku, a iznosi 8,5 posto. Primjerice, Podravkina supa košta 1,20 dolara bez PDV-a, što je vrlo blizu cijene u Hrvatskoj.

Podravkin ajvar se prodaje za 5 dolara (8.98 KM) bez PDV-a, dok je u Hrvatskoj cijena oko 4 eura (oko 8 KM). Munchmallow u New Yorku košta 1,70 dolara (3,00 KM) bez PDV-a, dok je u Hrvatskoj 1,29 eura (2.50 KM).

@alekscro

#amerika #newyork #astoria #cijene #tiktokbalkan #tiktoktravel #hrvatska #srbija #bosna #putovanja #prijesvega🤣

♬ original sound - Aleks onthe Moon

Dorina čokolada košta 2 dolara (3.60 KM) bez PDV-a, dok je u Hrvatskoj oko 2 eura (oko 4 KM). Jedina značajna razlika je u cijeni Cedevite, koja u New Yorku košta 7 dolara (12.60 KM) bez PDV-a, dok ista količina u Hrvatskoj košta 4,19 eura (8.18 KM).

Video je izazvao brojne reakcije korisnika, a jedan korisnik primijetio je da Cedevita u Puli košta čak 8 eura (16 KM), što je zapravo skuplje od cijene za isti hrvatski proizvod u New Yorku. Mnogi drugi korisnici komentirali su kako je žalosno što se čini da je veći izbor hrvatskih proizvoda u Americi nego u samoj Hrvatskoj.

"Više izbora za naše stvari u Americi nego ovdje u Hrvatskoj, nažalost", napisao je jedan korisnik, a drugi dodao: "Sami sebe pljačkamo, to samo mi možemo". Treći je napisao: "Još kad uzmeš u obzir da u New Yorku prosječna plaća cca 6000$, ispada da je omjerno gledajući Zagreb skuplji".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije