Turisti u šoku zbog skandaloznih pravila u apartmanu u Hrvatskoj: Kazne do 500 eura

16
Radiosarajevo.ba
Turisti u šoku zbog skandaloznih pravila u apartmanu u Hrvatskoj: Kazne do 500 eura
Foto: Pexels / Jadran/Ilustracija

Domaći turistički sektor u Hrvatskoj voli se pohvaliti sve većim brojem dolazaka i noćenja turista, ali se prema ponašanju nekih iznajmljivača može primijetiti kako ih se isto tako i što prije želi otjerati. 

Društvenim se mrežama proširio "cjenovnik uništenih stvari" iz apartmana iznajmljivača s otoka Paga. Prema opsežnom cjenovniku kojeg je na društvenoj mreži X objavio otac jednog od gostiju, za uništeno posuđe treba platiti pet eura, 10 eura koštaju metle lopatice i jedaći pribor po komadu, 15 eura peškir i plastičnu stolicu. Goste će skupo koštati ako slučajno oštete ili razbiju frižider, televizor, zahodsku školjku ili tendu.

Za svaku od tih stvari vlasnik apartmana predvidio je naknadu od 300 eura (586 KM). Oštećenje vrata ili štokova morat će platiti 500 eura (977 KM). Uključivanje klime bez znanja vlasnika gosti će platiti 150 eura (293 KM). Uriniranje i šetanje bez odjeće po dvorištu je 100 eura (195 KM). Još 50 eura (98 KM) košta bacanje opušaka, a uništenje ostalog inventara koji nije naveden u prilično detaljnom cjeniku platit će po procjeni policije.

Parlament BiH danas odlučuje o sudbini ministra sigurnosti: Hoće li Nenad Nešić biti smijenjen?

Parlament BiH danas odlučuje o sudbini ministra sigurnosti: Hoće li Nenad Nešić biti smijenjen?

"Sin otišao sa curom na odmor u neki apartman na Pagu, na ulazu ih dočekao, pazi 'cjenovnik uništenih stvari'. Namještaj ex-Yu, ali ono što ih je najviše zasmetalo, bilo je prljavo, a domaćini neljubazni i tako daju oni za ocjenu dva, iako su rekli da je čista jedinica, i odu dalje za Split", napisao je na X-u otac jednog od gostiju spornog apartmana, piše Direktno

Na kraju ih je vlasnik apartmana zbog te ocjene nazvao i prilično ih izvrijeđao.

"I u vožnji zove njih gazda apartmana i j*be im sve po spisku kako ih nije sram dati takvu ocjenu. Sad ima u recenziji jedinicu uz napomenu da prijeti ako mu date nisku ocjenu, kao da je Smoje pisao", dodao je otac.

Mnogi su se u komentarima pitali zašto bi iko uopće ljetovao u takvom apartmanu. No, što bi rekli domaćini s juga "bila je priša".

"Odlučili su produžiti boravak na otoku, ali su morali uzeti ono što je bilo slobodno, sad znaju zašto je bilo slobodno", odgovorio je autor objave na komentare pratitelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije