Bh. biznismen kojem je u Makarskoj izgorjela jahta, vatrogascima donirao opremu

0
Radiosarajevo.ba
Bh. biznismen kojem je u Makarskoj izgorjela jahta, vatrogascima donirao opremu
Foto: Slobodna Dalmacija / Požar u Makarskoj

Mišel Mario Čolak, hercegovački biznismen čija je jahta vrijedna tri miliona eura izgorjela u požaru u Makarskoj u junu ove godine odlučio je izraziti zahvalnost vatrogascima koji su se satima borili s požarom na njegovom 34 metra dugom brodu.

Naime, Vatrogasna jedinica Makarska zahvalila je Čolaku za njegovu velikodušnost, ističući da su svi troškovi vezani za oštećenu opremu i potrošeno vatrogasno pjenilo tokom intervencije u potpunosti podmireni.

"Veliko hvala firmi FL Nautica d.o.o. i njenom direktoru gospodinu Mariu Čolaku! Zahvaljujući njihovoj velikodušnosti, svi troškovi oštećene opreme i potrošenog vatrogasnog pjenila tokom intervencije gašenja požara na jahti su podmireni. Osim toga, dobili smo i finansijski značajnu donaciju za nabavku dodatne nove opreme koja će nam biti od velike pomoći u daljnjem radu. Hvala vam na podršci", naveli su iz vatrogasne jedinice Makarska.

Pratite uživo nevrijeme koje stiže u BiH: Građani oprez, upaljen meteoalarm

Pratite uživo nevrijeme koje stiže u BiH: Građani oprez, upaljen meteoalarm

Jahta, koja je plovila pod zastavom Malte i imala matičnu luku u Makarskoj, bila je u vlasništvu poduzetnika iz Širokog Brijega. Na sreću, troje članova posade koji su spavali u jednoj od pet kabina uspjelo je na vrijeme napustiti brod bez povreda.

Požar je izbio dok je u rezervoaru jahte bilo oko pet tona goriva, a brod je potonuo na bok. Zbog male dubine, bar dva metra jahte ostalo je iznad površine mora. Jahta je 12 sati prije požara uplovila u luku sa šestero gostiju koji su je unajmili za sedmični iznos od oko 90 hiljada eura.

🙌 Veliko hvala tvrtki FL NAUTICA d.o.o. i njenom direktoru gospodinu Mariu Čolaku! 🚒 Zahvaljujući njihovoj...

Posted by Javna vatrogasna postrojba grada Makarske on Monday, September 2, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije