Rezultati obdukcije poginulih na jahti otkrivaju detalje: Istraga donosi zastrašujuće mogućnosti

0
Radiosarajevo.ba
Rezultati obdukcije poginulih na jahti otkrivaju detalje: Istraga donosi zastrašujuće mogućnosti
Foto: Screenshot / YouTube

Na jahti Otkriveni detalji: Pronađen razlog potonuća superjahte Bayesian
 bile su 22 osobe, 12 putnika i 10 članova posade, a jahta se prevrnula i potonula uz obalu Sicilije. Spašeno je 15 osoba, a ostali su poginuli. 

Nakon tragedije jedini su preživjeli čelnik banke Morgan Stanley Jonathan Bloomer i njegova supruga. No, ne zadugo jer su se brzo nakon toga ugušili u mjehurićima zraka, govore rezultati obdukcije.

Lokalni mrtvozornik u bolnici Policlinico u Palermu izvršio je obdukciju četvero umrlih, a nalazi su procurili u talijanske medije. La Repubblica tvrdi da pluća Bloomera (70) i ​​njegove supruge Judy "nisu bila puna vode". Talijanski list tvrdi kako se par ugušio nakon što je nestalo kisika u mjehurićima zraka ispod palube koji su se formirali nakon što je jahta potonula.

Objavila snimak koji je zaintrigrao: Melania Trump piše knjigu, a u njoj će objaviti svu istinu

Objavila snimak koji je zaintrigrao: Melania Trump piše knjigu, a u njoj će objaviti svu istinu

Mjehurić bi, kako se navodi, bio malen i brzo se ispunio ugljičnim dioksidom. Talijanski mediji sugeriraju da je činjenica da neke od do sada pregledanih žrtava nisu imale vode u plućima dovela do zastrašujuće mogućnosti da su bili budni i da su bili upozoreni da jahta tone.

Zbog nesreće su pod istragom tri člana posade, novozelandski kapetan James Cutfield (51), britanski glavni inženjer Tim Parker Eaton (59) i Matthew Griffiths (22). No, to ne mora nužno značiti da će uslijediti optužnice.

Potonuće je, naime, zbunilo stručnjake koji su rekli da je takav brod trebao izdržati oluju, kao i sporije potonuti. Olupina se tek treba izvući iz mora, a tužitelji su rekli da će njihova istraga potrajati, piše Daily mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije