Beroš snimljen kako u javnosti ne nosi masku: Pravdao se da one nisu obavezne?!

2
Radiosarajevo.ba
Beroš snimljen kako u javnosti ne nosi masku: Pravdao se da one nisu obavezne?!
FOTO: 24sata.hr / Nemar vodećeg hrvatskog epidemiologa

Društvenim mrežama počela se širiti fotografija na kojoj se vidi kako se ministar zdravstva Republike Hrvatske, Vili Beroš, nalazi u trgovini bez maske.

Iako cijelo vrijeme poziva građane da se pridržavaju osnovnih epidemioloških mjera; nose masku u zatvorenom prostoru, drže distancu i prozračuju prostor, ministar je opet uhvaćen kako te mjere krši.

Na fotografiji koja kruži Facebookom vidi se Beroš koji stoji u časovničarskoj radionici i na licu nema masku. Na vratima radionice jasno je istaknut znak o držanju distance i nošenju maske.

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Kako piše 24 sata, Beroš im je rekao da se godinama zna s vlasnikom radnje te da je njemu i supruzi ponudio mineralnu pa da zato nije nosio masku.

Ovo nije prvi put da se ministar Beroš našao u problemima zbog kršenja epidemioloških mjera.

U ljeto 2020. godine na Hvaru je pozirao s pjevačicom Ninom Badrić te su stajali jako blizu jedno drugom, iako je Beroš i tada ponavljao građanima da trebaju držati distancu.

Također, na Badnjak je ministar pozvao građane da čak i na otvorenom nose masku no, zanimljivo, to je učinio pred kamerama dok masku nije nosio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije