Poruka ministra Beroša: Od hospitaliziranih, 94 posto nije vakcinisano

2
Hina
Poruka ministra Beroša: Od hospitaliziranih, 94 posto nije vakcinisano
Foto: EPA-EFA / Vili Beroš

Ministar zdravstva Republike Hrvatske Vili Beroš objavio je u ponedjeljak na Twitteru da je proteklog mjeseca 579 građana završilo u bolnici zbog virusa COVID-19.

Dodao je kako njih 94 posto nije bilo imunizirano.

"Matematika je jasna, cjepivo protiv COVID-19 = zdrav i normalan život. Zaštitimo sebe i druge #CijepiSe", poručio je Beroš.

Ministarstvo zdravstva Hrvatske i Hrvatski zavod za javno zdravstvo intenzivirali su kampanju vakcinacije građana protiv virusa COVID-19 serijom video poruka na društvenim mrežama.

Kako je navedeno, u njima poznate osobe iz javnog života te zemlje govore o svojim iskustvima s epidemijom koronavirusa i vakcinisanjem.

Podsjećamo, Vlada Hrvatske nedavno je omogućila svim građanima da se imuniziraju u toj zemlji. Mogućnost vakcinisanja ostavljena je i za sve one koji nemaju zdravstveno osiguranje, a ponuda Vlade RH važi i za strane državljane koji se također mogu vakcinisati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije