Beograd: Završen deveti protest "Srbija protiv nasilja"

1
AA
Beograd: Završen deveti protest "Srbija protiv nasilja"
Foto: Anadolija / Završeni protesti u Beogradu

U Beogradu je završen deveti protest "Srbija protiv nasilja" na kome su građani šetali do TV Pink jer smatraju da je rijaliti program koji se emituje na toj televiziji doprinio valu nasilja u maju kada je u dva masovna napada ubijeno 19 ljudi, od čega devetoro djece iz beogradske osnovne škole.

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović je dan pred protest ispred zgrade svoje televizije postavio veliku zastavu Srbije, što je među javnosti shvaćeno da želi da zaštiti ili sakrije zgradu od građana.

Opozicioni poslanik Srđan Milivojević je nekoliko sati prije protesta podnio prijavu policiji protiv vlasnika TV Pink Željka Mitrovića zbog, kako je naveo, kršenja Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije.

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Milivojević je ukazao da zakon zabranjuje isticanje zastave Srbije “na način da je zastava izložena tako da dodiruje tlo ili tako što je izložena kao zavesa ili draperija".

Mitrović je nekoliko sati kasnije, prije nego što su građani došli pred njegovu televiziju, premjestio položaj zastave tako da je ona izgledala kao nadstrešnica.

Beograd: Počeo deveti protest 'Srbija protiv nasilja'

Beograd: Počeo deveti protest 'Srbija protiv nasilja'

Na protestu je rečeno da "rijalitija neće biti" jer je "dosta bilo igranja sa životima djece i njihovom budućnošću".

Glumica Bojana Novaković rekla je na početku protesta da je nasilje kada se laže u Narodnoj skupštini, a da nasilje nije kada se povisi ton da bi se te laži demantovale.

Dodala je da je nasilje normalizacija agresije prema djeci, ženama i slabijima, i istakla da nasilan nije samo “onaj ko ih ubije, već sistem koji tim ženama i djeci ne pruža zaštitu“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije