Beograd: Počeo deveti protest 'Srbija protiv nasilja'

4
AA
Beograd: Počeo deveti protest 'Srbija protiv nasilja'
Foto: Nova RS / Protesti u Beogradu

Deveti protest "Srbija protiv nasilja" kojim građani nezadovoljni bezbjednosnom situacijom u zemlji traže hitno zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru i institucionalnu odgovornost predstavnika srbijanske vlasti, počeo je večeras ispred Skupštine Srbije u Beogradu.

Organizatori su najavili su da će nakon kratkog obraćanja javnih ličnosti građani u mirnoj i dostojanstvenoj štenji otići do zgrade televizije Pink.

Televizija Pink je odabrana kao cilj današnjeg protesta zato što građani između ostalog zahtijevaju oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi za koje smatraju da emitovanjem rijaliti programa promovišu nasilje i nemoral.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Iako je vlasnik TV Pink Željko Mitrović prethodno najavio da će rijaliti program na toj televiziji biti ukinut, što je u javnosti protumačeno kao pokušaj da se građanima ispuni jedan od zahtjeva, usledila je najava novog formata rijalti programa.

Zbog toga što je Mitrović, umjesto da zaustavi "trovačnicu od rijalitija 'Zadruga' i svoje informativne pograme", najavio novi rijaliti - "Zadruga elita", srbijanska opozicija pozvala je građane da danas odu do televizije Pink i "pokažu šta misle o toj ružičastoj eliti".

"Srbija protiv nasilja": Protesti se proširili iz Beograda na još desetak gradova

"Srbija protiv nasilja": Protesti se proširili iz Beograda na još desetak gradova

Navedeno je da građani koji protestuju "očekuju provokacije, da se ispred Pinka pojavi neko ko ima nameru da protest ruši“, ali je opozicija naglasila da će građani šetati mirno i da "ne dolaze da ruše Pink".

Protesti su najavljeni u još 28 gradova u Srbiji koji će se održavati istovremeno sa protestom u Beogradu.

Građanski protesti u Srbiji počeli su početkom maja nakon dva masovna ubistva u kojima je smrtno stradalo 19 ljudi, od čega devetoro učenika jedne beogradske osnovne škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije