U baštama i na terasama muzika dozvoljena do 22 sata

0
Radiosarajevo.ba
U baštama i na terasama muzika dozvoljena do 22 sata
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Obzirom da se Srbija ovih dana ponovo suočava sa zabrinjavajućom situacijom zbog koronavirusa, beogradske vlasti odlučile su da pooštre mjere.

Kako prenose srbijanski mediji, Skupština Grada Beograda donijela je odluku prema kojoj se "zabranjuje emitovanje muzike u baštama i na terasama lokala radnim danima poslije 22 sata, a petkom i subotom poslije 23 sata”.

Kako se navodi, od ove odluke, "izuzete su Skadarlija, Ada Ciganlija i priobalje reka".

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Odluka stupa na snagu sedam dana od objave u službenom glasniku.

Kako je saopćeno 28. augusta, u Srbiji se na bolničkom liječenju trenutno nalazi više od hiljadu osoba. Mediji u Srbiji izvještavaju da su COVID-bolnice sve punije i u njima se nalazi sve više mladih osoba.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, COVID-ambulante produžavaju radno vrijeme. Primjetno je da nakon porasta broja oboljelih, istovremeno raste i interesovanje za vakcine.

Prema informacijama s vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu, vidno je povećano interesovanje građana za vakcinaciju trećom dozom vakcina.

Prema riječima Zorana Bekić, kordinatora na vakcinalnom punktu, do petka u Srbiji je trećom dozom vakcinisano 120.000 građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije