Beograd: Poznat razlog zbog kojeg je Jovana Joksimović dobila otkaz na Prvoj TV

5
Radiosarajevo.ba
Beograd: Poznat razlog zbog kojeg je Jovana Joksimović dobila otkaz na Prvoj TV
Instagram / Jovana Joksimović

Beogradska Prva televizija u ponedeljak je zvanično prekinula saradnju sa voditeljima jutarnjeg programa Jovanom Joksimović i Srđanom Predojevićem, a gledaoci u utorak ujutro nisu mogli da prate njihovu emisiju "Jutro".

U ponedjeljak je voditeljima zabranjeno da uđu u prostore televizije, a Prva TV je to objasnila "nepoštovanjem radnih obaveza" Jovane Joksimović i Srđana Predojevića.

Sada je objavljen stvarni razlog zbog kojeg su voditelji dobili otkaz, a televiziji zabranjeno emitiranje jutarnjeg programa.

Savjet regulatornog tijela za elektronske medije Srbije (REM) donio je odluku o izricanju mjere privremene zabrane objavljivanja programskog sadržaja zbog propusta Jovane Joksimović, a na osnovu priloga o vršnjačkom nasilju u kojem je otkriven identitet maloljetnika, žrtve nasilja, saopćili su s Prve TV.

"Prilog je objavljen u martu ove godine, a REM je tom prilikom donio mjeru upozorenja da se mora poštovati pravilnik o zaštiti prava maloljetnika i da se neće ubuduće emitovati sadržaji u kojima se otkrivaju identitet maloljetnih lica tj. da je pružilac medijske usluge dužan da zaštiti identitet maloljetnika.

Izricanje ovakve mjere podrazumijevalo je i da se zvanično saopćenje regulatornog tijela pročita u istoj emisiji u kojoj je objavljen sporni sadržaj. Jovana Joksimović je to učinila ali, kako je zapaženo, ponovo je na indirektan način, otkrila identitet maloljetnika, saopštavanjem imena i prezimena majke, kao prikazivanjem kadrova na kojima se vidi lice", navodi se u saopćenju Prve televizije i dodaje:

"Navodeći da se radi o veoma delikatnoj situaciji, Savjet regulatora donio je još rigorozniju mjeru u odnosu na prvu opomenu, a to je privremena zabrana objavljivanja programskog sadržaja za emisiju 'Jutro' u trajanju od 24 sata."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije