Jovana Joksimović žestoko, u čak tri dijela, oplela po vlasniku televizije

0
Radiosarajevo.ba
Jovana Joksimović žestoko, u čak tri dijela, oplela po vlasniku televizije
Foto: Instagram / Predojević i Joksimović

Jovana Joksimović (39) i Srđan Predojević (49) najpoznatiji su voditeljski par u Srbiji, a nedavno je vijest kako su iznenada prekinuli saradnju s Prvom TV iznenadila mnoge. Tamo su vodili popularni jutarnji program, a o razlogu prekida radnog odnosa ubrzo se i službeno oglasila televizija. 

"Prva televizija je odlučila da okonča saradnju s Jovanom Joksimović i Srđanom Predojevićem zbog nepoštivanja radnih obaveza", stoji u saopćenju.

Nije dugo trebalo čekati Jovanin odgovor.

"Kakva televizija, takva i objava!!!", napisala je voditeljica i supruga srpskog pjevača Željka Joksimovića (48).

A onda je žestoko, u čak tri dijela, oplela po vlasniku televizije za koju je donedavno radila.

"Kolegama, profesiji, prijateljima, kada neko dobije otkaz preko Instagrama (zašto ne preko Tik toka?), i to kroz objavu koja ne sadrži ni jednu tačnu činjenicu, mora sebi postaviti sasvim logično pitanje - što sada? Prvo, Srđan Predojević i ja danas zaista dugo nismo znali jesmo li zaposleni na Prvoj TV, jer nikakvu obavijest o prekidu radnog odnosa nismo dobili, ni pismeno, ni usmeno, osim ako se u 'obavijest' ne računa to što je ‪u ponedjeljak ujutro osiguranje fizički onemogućilo Srđanu da uđe u zgradu Prve TV i obavi svoj posao. Tek poslije Instagrama on je dobio rješenje o otkazu, a ja izgleda 'upozorenje pred otkaz'!? A 'upozorenje pred Instagram'? Zašto nije stiglo? Drugo, kada neko, na Instagramu, utvrdi da nas dvoje više ne radimo 'zbog nepoštovanja radne obaveze', a prethodno nas je onemogućio da tu obavezu ispunimo, jasno je ne samo da otvoreno laže, nego i više od toga. Da zaista želi da nas na toj televiziji nema, i da ima namjeru ne birati sredstva, ne bi li taj cilj ostvario", započela je objavu.

Zatim je dodala kako ona i Srđan nemaju nikakav problem s prestankom radnog angažmana na Prvoj TV.

"Bili smo i na drugim televizijama, odlazili s njih, i taj proces doživljavamo kao nešto najnormalnije na svijetu, proces u kojem ljudi koji vode televizije, i profesionalci koji u njima rade, u nekom trenutku mogu imati i različite planove, i različite želje. Rastanak je, u tom slučaju, najprirodnija stvar, i događa se i bez ljutnje i bez teških riječi, a pogotovo bez laži, to jest, bez nepotrebnog pokušaja pronalaženja opravdanja. Mogao je vlasnik televizije najmirnije nam kazati ono što tjednima već priča po gradu - da smo mu nas dvoje, jednostavno, preskupi. Taj argument bismo bez riječi prihvatili, ljudski bismo se s njim pozdravili i mirno otišli. Njegova je televizija, ima prava sječi troškove, baš kao što ima pravo odreći se emisija za koje smatra da su mu nepotrebne. Ono što nema prava, i oko čega se jesmo s njim sukobili, jest da emisije koje su nečiji autorski projekt - a Jutro s Jovanom i Srđanom jest baš to, naš autorski projekt - on uređuje, određuje ko će ih voditi i miješa se, samim tim u njihov sadržaj. Zakon mu to ne dozvoljava, baš kao ni autori koji iole drže do osobnog integriteta", poručila je.

Nakon toga je rekla kako je emisija 'Jutro s Jovanom i Srđanom' bila svakodnevni četverosatni program za koji su dali sve od sebe.

"Radili smo, sve vrijeme, i tokom korone, dodajući našoj osnovnoj emisiji i druge, večernje, u kojima smo se bavili pandemijom i svim drugim važnim temama. Drugim riječima, ne samo da nismo odbijali radne obaveze, nego smo ih i širili, u trenucima u kojima je to bilo važno, i za televiziju i za državu u kojoj ona emitira program. Napraviti, poslije toga, od nas dvoje neke bahate, preskupe i razmažene zvijezde, nešto je na što nećemo pristati. Baš kao što nećemo pristati da nas neko otpušta preko Instagrama, ili bilo koje druge aplikacije koju, pri tom, nije sigurno da baš i zna koristiti. Uostalom, pokazao je to kada je pomislio da Instagram služi za otkaze. Za to će, svakako odgovarati, na mjestu koje je za to i predviđeno. I to je sve što, za sada, o cijelom sporu i želim kazati, čekajući da me o prestanku radnog odnosa obavijesti na propisan i civiliziran način", kazala je.

Za kraj je napisala kako je uvjerena da u ovom slučaju postoje pravo i pravda.

"I uradit ćemo sve da ih nađemo i dobijemo. A na Instagramu ćemo, od sada, objavljivati samo naše fotografije. Mi nemamo razloga da ih se sramimo. Hvala, veliki pozdrav svim kolegama i prijateljima. P.S. Mislim da nikako ne bi bilo fer da sve ovo završim i bez one osnovne zahvalnosti timu s kojim smo godinama pravili jutro. To je bila i njihova emisija koliko i naša i dugujemo im više nego što mogu kazati. Hvala vam, dragi moji", zaključila je Jovana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije