Apokaliptični prizori nakon požara, apel vatrogasaca: 'Molili smo ljude da prestanu sa selfijima'

2
Radiosarajevo.ba
Apokaliptični prizori nakon požara, apel vatrogasaca: 'Molili smo ljude da prestanu sa selfijima'
Foto: Twitter / Požari u Dalmaciji

Požar kod Grebaštice kod Šibenika tokom četvrtka. 13. jula, gasila su četiri Canadaira i dva Air Tractora, a sa zemlje su teške bitke s vatrenim plamenovima nošenim vjetrom vodili vatrogasci.

Njih oko 160 sa 55 vatrogasnih vozila.

Gorjelo je na nekih 650 hektara, uglavnom na nepristupačnom terenu.

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

"Nošen jakim južnim vjetrom, brzo se proširio i ušao u Grebašticu, gdje je dijelom ili u potpunosti uništio stambene objekte. Vatra se spustila skroz do mora i među kuće u mjestu Donji Banovci. Problem je što se požar nalazi na brdu Jelinjak. Prioriteti su ljudski životi, životinje i objekti, izjavio je za Novu TV Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik.

Pomalo je na rubu bizarnosti da su vatrogasci morali javno apelirati na građane da vatrogascima ne otežavaju gašenje tako što izbliza promatraju požar ili se zaustavljaju kako bi ga fotografirali ili napravili selfie!

Kanaderi iznad Šaškova

Posted by ŠibenikIN on Thursday, July 13, 2023

Ozlijeđena su tri vatrogasca i jedan mještanin.

"Ljudi nemaju osjećaj koliko je ovo opasno, zadimljeno, vidljivost je nikakva i uvijek se može nešto dogoditi. Zato i je civilima pristup zabranjen. O uzroku požara ne bih govorio, prerano je, a i policijska uprava će provesti istragu. – kazao je Milošević za Novu TV.

Vatrogasci su proveli besanu noć, dežurajući na samom požarištu i na najkritičnijim lokacijama, piše Slobodna Dalmacija. 

Jutro poslije, iza plamenih jezika ostaju apokaliptični prizori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije