Veliki požar u Dalmaciji: Ovaj grad se ne vidi od dima

0
Radiosarajevo.ba
Veliki požar u Dalmaciji: Ovaj grad se ne vidi od dima
Foto: Facebook / Šibenik se ne vidi od dima

Jak vjetar otežava gašenje velikog požara koji je planuo u četvrtak oko 11:10 sati u mjestu Gornji Banovci kod Šibenika.

Na terenu je 70 vatrogasaca s 28 vozila. Požar gasi pet aviona. Prema riječima zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića, požar nije ni blizu pod kontrolom niti je lokaliziran.

"Imamo objekte koji su u neposrednoj opasnosti te su tamo raspoređeni vatrogasci. Struja je isključena. Policija na terenu regulira promet na dijelu Jadranske magistrale, a sve prilazne ceste su zatvorene”, rekao je Milošević za Hinu.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Još jedan kanader angažiran je u gašenju požara u Grebaštici pa su trenutno na terenu tri aviona, objavio je MORH.

Kako je saopćila Hrvatska vatrogasna zajednica, zbog širenja požara očekuje se polijetanje još zračnih snaga, a na požarište je upućen i IVP Split.

Kanaderi iznad Šaškova

Posted by ŠibenikIN on Thursday, July 13, 2023

„Požar je nošen jakim jugom te je u jednom trenutku zaprijetio i objektima zbog čega su dvije obitelji iz sigurnosnih razloga evakuirane. Požar još nije pod kontrolom, a vatrogasci i zračne snage ulažu nadljudske napore da se što prije lokalizira“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Hrvatski mediji javljaju da je zatvoren dio Jadranske magistrale te da su dvije porodice evakuisane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije