Andrej Plenković na sastanku sa ministricom Gervallom-Schwarz: Podrška Kosovu na europskom putu

0
AA
Andrej Plenković na sastanku sa ministricom Gervallom-Schwarz: Podrška Kosovu na europskom putu
Foto: Anadolija / Andrej Plenković i Donika Gervalla-Schwarz

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas, 8. marta, u Banskim dvorima s potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih poslova i dijaspore Kosova Donikom Gervallom-Schwarz koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Izrazivši dobrodošlicu, Plenković je istaknuo dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Kosova te naglasio podršku koju Hrvatska pruža Kosovu u svim forumima, s naglaskom na članstvo u međunarodnim organizacijama, posebno u EU i Vijeću Europe, priopćeno je iz Vlade RH.

"Pozdravio je podnošenje kosovskog zahtjeva za članstvo u EU, te ponovio potporu viznoj liberalizaciji s Kosovom", navodi se.

Vozači, oprez: Saobraćajna nesreća u Sarajevu, stvorene gužve na ovoj dionici

Vozači, oprez: Saobraćajna nesreća u Sarajevu, stvorene gužve na ovoj dionici

Vezano uz bilateralne odnose, Plenković je naglasio potencijale za daljnje unapređenje ekonomske saradnje nakon nedavnog hrvatsko-kosovskog poslovnog foruma održanog u Prištini te istaknuo trajnu brigu i skrb Hrvatske vezano za položaj hrvatske zajednice na Kosovu.

Podsjetimo da se kosovska ministrica Donika Gervalla-Schwarz jučer, 7. marta, se sastala s hrvatskim ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlić Radmanom te s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije