Ana Brnabić se oglasila o hapšenju Severine: "Neću moći da spavam"

10
Radiosarajevo.ba
Ana Brnabić se oglasila o hapšenju Severine: "Neću moći da spavam"
Foto: EPA-EFA / Ana Brnabić

Predsjednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da su hrvatsku pjevačicu Severinu Vučković srbijanski policajci zadržali na srpsko-hrvatskoj granici prošle nedelje da bi je "ispitivali o litijumu" i o njenom stavu o "genocidu u Srebrenici".

Brnabić je za televiziju Pink rekla da su srbijanski policajci htjeli da čuju "šta Severina ima da kaže o tom pitanju".

Povodom toga što je Severina nakon višesatnog zadržavanja na granici, nakon što joj je odobren ulazak u Srbiju, odlučila da se vrati u Hrvatsku i izjavila da u Srbiju neće više dolaziti dok je na vlasti Aleksandar Vučić, Brnabić je rekla da zbog toga "neće moći da spava", javlja Dnevnik.hr.

UEFA | Drama u Sloveniji: Prekinuta utakmicu u Ljubljani, policija prazni tribinu

UEFA | Drama u Sloveniji: Prekinuta utakmicu u Ljubljani, policija prazni tribinu

"Mnogo mi je žao što Severina neće doći u Srbiju, što bi ona rekla 'dok je diktator Aleksandar Vučić na vlasti', neću moći da spavam", kazala je Brnabić.

Predsjednica parlamenta je rekla i da je sramota za srbijansku opoziciju da su podršku uputili Severini i navela da hrvatska vlada ranije nije dozvolila ulazak Aleksandru Vučiću, kao predsjedniku Srbije ili kao privatnom licu, da posjeti Jasenovac.

Selma Bajrami odbrusila Vučiću: "Ne mogu da vjerujem čime se bavi"

Selma Bajrami odbrusila Vučiću: "Ne mogu da vjerujem čime se bavi"

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je ranije da je Severina zadržana na granici na osnovu spiska nepoželjnih osoba koje je on lično sastavio, kao ministar unutrašnjih poslova i kao direktor Bezbjednosno informativne agencije, zbog njenih izjava i stavova, odnosno zbog verbalnog delikta.

U srijedu, 29. augusta, oglasila se i pjevačica Selma Bajrami koja je oštro odgovorila predsjedniku Republike Srbije o navodima iznesenim u intervju za srbijanske medije, gdje je rekao da "puste sve koji mrze Srbiju". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije