Severina se opet javila, ima molbu: "Pustite ih da i dalje dolaze u Hrvatsku"

0
Radiosarajevo.ba
Severina se opet javila, ima molbu: "Pustite ih da i dalje dolaze u Hrvatsku"
Radiosarajevo.ba / Severina

Hrvatska pjevačica Severina Vučković ponovno se na Instagramu oglasila o nemilim scenama s hrvatsko-srbijanske granice gdje je više od četiri sata zadržana na ispitivanju srbijanskih vlasti zbog nekih izjava iz prošlosti.

Podsjetimo, pjevačica je na granici zaustavljena u 19:35h, a na jednom je privatnom događaju, u sklopu rođendana, trebala nastupiti s početkom u 23:00 sata. Na granici su je držali sve do 23:35h kada je zahtijevala da joj vrate dokumente i omoguće povratak nazad u Hrvatsku.

Kada su je zaustavili, policija je pozvala inspektore koji su je navodno ispitivali o Oluji, Srebrenici i litiju (odnosno protestima u Srbiji), a nakon toga su joj pretresli cijeli automobil.

Velika potraga u BiH: Nestala 12-godišnja djevojčica

Velika potraga u BiH: Nestala 12-godišnja djevojčica

Severininu objavu niže prenosimo u cijelosti:

"[POZIV NAŠIM GRANIČNIM POLICAJKAMA I POLICAJCIMA] Incident koji mi se dogodio na granici sa Srbijom detaljno je opisan u fotkama. To što mi se dogodilo, ne želim da se ikad ikome ponovi. Zbog slobode mišljenja i govora, zbog nas, naše djece, zbog toliko ljubavi koja putuje dnevno preko naših granica.... Tu smo, jedni i drugi i jedni za druge.

Severina privedena na srbijanskoj granici

Severina privedena na srbijanskoj granici

Ajmo curice, ajmo dječaci, studenti i đaci, policajci... posebno granični. Nemojmo, molim vas, sada vraćati istom mjerom. Pustite moje kolege iz Srbije da i dalje nesmetano dolaze i rade u Hrvatskoj. Saradnja u kulturi ne smije stati, ekonomija je ionako nezaustavljiva. Jedino ko od ovoga može profitirati su isključivo političari i njihova kamarila.

Hvala svima na podršci, hvala na brojnim porukama, koje ne stižem ni pročitati, a kamo li objaviti. Najviše ih je iz Srbije: Beograda, Novoga Sada, Šapca, Rume, Pazara, Čačka, Niša, Loznice… izvinjenje onima koje sam izostavila, ispunili ste moje srce. Svi pišete isto: "Srbija nije Vučić, Srbija smo mi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije