Selma Bajrami odbrusila Vučiću: "Ne mogu da vjerujem čime se bavi"

1
Radiosarajevo.ba
Selma Bajrami odbrusila Vučiću: "Ne mogu da vjerujem čime se bavi"
Foto: Instagram / Selma Bajrami

Selma Bajrami se obratila na društvenoj mreži X nakon nastupa Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije na jednom srbijanskom mediju.

Selma Bajrami je ovim potezom stala u odbranu Severine, ali i demantovala predsjednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, da ona "mrzi Srbe". 

Nije joj jasno na osnovu čega je predsjednik Vučić to zaključio, te navodi da ima dosta prijatelja i saradnika koji su Srbi, te pita kako bi ih mogla mrziti?

Milorad Dodik izjavio da će Pale biti prijestolnica RS-a: Dobit će i proslavljeno ime

Milorad Dodik izjavio da će Pale biti prijestolnica RS-a: Dobit će i proslavljeno ime

"Imam potrebu da odbranim sebe i svoju čast, s obzirom na to da je u sinoćnom dnevniku, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio da ja navodno mrzim Srbe. Ne znam na osnovu čega je to zaključio, s obzirom na to da sam skoro sve svoje albume snimila upravo u Beogradu, da su moji saradnici i prijatelji Srbi, kako bi ih mogla mrziti? Ja mogu samo da mrzim nečije postupke i djela. Ne mogu da vjerujem čime se predsjednik jedne države bavi, i generalno političari. Ja sam nažalost sada prinuđena da se na neki način bavim politikom kako bih odbranila svoj ugled i dostojanstvo. Svako ko me poznaje zna ko sam. Nemam potrebu da se pravdam bilo kome. Kao neko ko je održao dva besplatna koncerta u Beogradu, prvi 2022. godine, a drugi 2023. godine, ja ne mogu da mrzim Srbe. Iako su mi organizatori oba koncerta nudili honorar, odbila sam jer sam željela pokloniti beogradskoj publici spektakl. I to sam učinila od srca.

U 2024. godini je neprihvatljivo da se bilo kome zabranjuje ulazak, nastup, mišljenje ili stav. Ponosna sam što je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj su svi dobrodošli, bez obzira na različitosti. Severina zaslužuje svako poštovanje za svoju hrabrost."

Aleksandar Vučić se za jedan srbijanski mediji oglasio o slučaju Severine, ali i drugih regionalnih zvijezda, te rekao da "Sačuvaj me bože ako ću da vodim državu gdje hapse svakoga ko pjeva Thompsonovu pjesmu ili voli Baju Malog Knindžu. Ja neću da mi budemo takvi. Pustite sve, pustite i tu Bajrami, pustite ih sve. To što oni mrze Srbiju govore o sebi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije